Forbrukslån
Forbrukslån

Når man låner penger, så er det alltid en viss risiko innblandet med lånet. Den behøver nødvendigvis ikke være stor, men det er alltid en sjanse for at man vil få trøbbel med å nedbetale gjelden, noe som kan føre til at gjelden bare vil øke. Men er man klar over risikoen – så er det intet problem å søke forbrukslån!

Vurder risikoen på forhånd

Når man skal søke forbrukslån, så vil man gjerne sette opp en nedbetalingsplan som matcher inntekten. Hvis man ser at månedsbeløpet blir såpass høyt at man akkurat klarer å betale det, så er dette en indikasjon på at det er en dårlig idé å låne.

Hvorfor, spør du kanskje? Jo, det skal vi forklare. Bare se for deg at du plutselig får en ny utgift. Kanskje får dere barn, eller at du må begynne å betale et fast beløp for noe annet. Da er forbrukslånet plutselig blitt en skikkelig byrde, noe man ikke hadde planlagt.

Renten kan forandre seg

Husk også at man bør ta høyde for renteforandringer når man søker om forbrukslån. Over flere år kan den øke med flere prosent, eller gå i motsatt retning. Det vet man aldri, og derfor er det viktig å ha en romslig økonomi som sørger for at man har penger nok til å behandle lånet selv i trangere tider.