Forbrukslån
Forbrukslån

Et lån uten sikkerhet, eller forbrukslån som de også kalles, er en løsning for mange når det behovet for penger dukker opp. Dette kan være penger til en uforutsett utgift eller kanskje det er på tide å bytte ut noen av møblene i boligen din. Har du ikke rukket å få lagt penger til side, så er et lån ofte den enkleste løsningen for å få gjennomført de planene du måtte ha.

Sammenlign rentenivået hos flere aktører

Det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse at forbrukslån koster penger. Av denne grunn er det derfor viktig å være fornuftig og sikre seg at man faktisk har økonomi til å betale lånet tilbake. Noe annet er at det på dagens marked finnes veldig mange lån og de har alle ulik rente og det kan derfor fort bli veldig, og ikke minst unødvendig, dyrt om du velger et lån med høy rente. Derfor bør du søke hos flere banker og dermed få flere tilbud slik at du kan sammenligne betingelser og rentenivå. Nettopp renten er jo en stor utgift på lånet og den varierer mye. Den laveste renten kan være på 8%, mens den høyeste kan være helt opp til 30%. Derfor er det viktig å finne det riktige lånet og ta seg litt tid til akkurat dette.

Lån med lav rente

Renten på et forbrukslån fastsettes etter en kredittvurdering. Her går banken gjennom økonomien din og finner ut hvor mye de mener du må betale i rente. Det er derfor viktig å få med seg at selv om du ser at en bank reklamerer med at renten begynner på 7,9%, så er det ikke alltid sannsynlig at du faktisk kommer til å bli tilbudt denne satsen. I så tilfelle må du ha en svært høy inntekt og ingen gjeld og da trenger du sannsynligvis heller ikke å søke om et lån. re:member er blant de bankene hvor den gjennomsnittlige renten hører til blant de laveste på markedet. Du kan låne inntil kr 350 000 og lånet kan betales tilbake over 12 år, men det går selvsagt også an å betale lånet tilbake raskere. Den gjennomsnittlige renten hos re:member ligger på 16,93%, men hvor mye du må betale avhenger som nevnt av kredittvurderingen.