Forbrukslån
Forbrukslån

Svært mange nordmenn har pådradd seg stor forbruksgjeld gjennom diverse smålån og kredittkort, dette er ofte en gjeldsspiral det er vanskelig å komme ut av. Er du en av disse personene? Fortvil ikke, det finnes løsninger også for deg! Det enkleste er kanskje å løpe grinende hjem til mamma og pappa, men det er selvfølgelig ikke alle som kan gjøre det, da kan kanskje et forbrukslån være løsningen for deg, gjennom den type lån er det like lett å bli kvitt problemene som de kom (eller kanskje ikke?).

Et forbrukslån kan brukes til?

Et forbrukslån er, som kjent, en type lån hvor lånetaker slipper å stille sikkerhet (pant). Pengene kan derfor brukes til akkurat det lånetaker vil, også refinansiering av annen gjeld. Mange banker og låneinstitusjoner vil faktisk lettere innvilge din søknad om du skal betale andre små lån, kontra det å bruke pengene til rent forbruk (noe som er totalt absurd i en kjedelig bankfunksjonærs hode), så vær påpasselig med å oppgi dette i ditt søknadsskjema.

Hvorfor refinansiere annen forbruksgjeld?

Hva er egentlig fordelen med å refinansiere små lån og kredittkort med et stort forbrukslån? For det første, du får samlet all gjeld på ett sted, da er det enklere å holde oversikt, samt at det blir mange færre regninger i postkassa (noen har jo også den berømte konvoluttskrekken). Ved å samle gjelden vil det også bli færre termingebyr, purregebyr og gebyrer. For det andre, mest sannsynlig vil du få lavere rente på gjelden gjennom et stort forbrukslån, på den måten kan du faktisk spare tusenvis av kroner hvert år (om ikke i måneden hvis du har mye gjeld). For det tredje, gjennom slike lån vil du få en nedbetalingsplan, på den måten vil du omsider bli kvitt gjelden, dette i sterk kontrast til, for eksempel, kredittkortgjeld (siden det kun er nødvendig å betale et min. beløp på ca. 250 kroner hver måned).

Skader ikke å sende inn en søknad

Selvfølgelig, har du mye forbruksgjeld gjennom kredittkort og små lån, da er det vanskelig å få et forbrukslån. Men det skader uansett ikke å prøve seg med en søknad, er du heldig er du kvitt problemene dine på dagen. Anbefalte banker som tilbyr slike lån er; GE Money Bank, yA Bank, Bank Norwegian, Santander Consumer Bank, samt OPP Finans (en del av Gjensidige Bank).