Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er i dag en av de mest populære måtene å bli kvitt gammel gjeld mens man samtidig spare penger. Forbrukslån vil ofte ha mye lavere renter enn andre låneformer slik som kredittkortgjeld. Sistnevnte har noen av de aller høyeste lånekostnadene som finnes i Norge, og selskapene tilbyr ofte renter mellom 20-30%. Til gjengjeld ligger de fleste forbrukslån mye lavere, og har ofte renter mellom 10-20% avhengig av en del faktorer. Fordi rentene er såpass forskjellig kan man fort ende opp med å spare titusenvis av kroner i de rette tilfellene

Gjør forarbeidet selv

Før man vurderer et forbrukslån er det første man må begynne med å regne ut hvor mye gjeld man skylder totalt, samt hvilket rentenivå denne gjelden har. Ofte er det slik at man skylder flere kreditorer relativt små summer, men disse kan føre til en tung økonomisk byrde. I det man har regnet ut hvor mye man skylder og hvilken rente man betaler blir det lettere å sammenligne med et forbrukslån. Her gjelder det å samle alle de små summene sammen i en større pot, og dermed bli kvitt alt på en gang i bytte mot et enkelt forbrukslån.

Så enkelt er det å regne ut

Desto høyere rente man betaler til å begynne med, desto mer kan et forbrukslån lønne seg. Kredittkortgjeld er et godt eksempel på hvorfor refinansiering gir fordeler. Ofte vil man betale 25-30% i renter på den kredittkortgjelden man sitter med. Da gjelder det å bli kvitt denne gjelden i bytte mot et lån med lavere renter. Hvis man har kr 50 000 i kredittkortgjeld med en rente på 25%, tilsvarer dette kr 12 500 i rentekostnader. Bytter man til et forbrukslån vil man for kunne senke renten med 10% og dermed spare kr 5 000.