Forbrukslån
Forbrukslån

Til tross for at man har en ryddig økonomi kan det oppstå ting man ikke kan klare å ordne med de pangene man har. Det kan være at deler må skiftes på bilen, eller at man vil installere parabol på hytta. Da kan et forbrukslån være en løsning. Lånene skal betales tilbake. Dermed et det best å ikke låne mer enn akkurat det man trenger. Slik velger du best forbrukslån.

Middels høy rente ikke nødvendigvis dyrt

Lån uten sikkerhet kan man få helt opp til kr 400 000, men ofte trenger man ikke lån av denne størrelsen. Hvor mye kan man låne med forbrukslån? Det er flere lånetilbydere som tilbyr lån fra kr 5 000 og opptil kr 50 000. I mange tilfeller er dette tilstrekkelig. Forbrukslån av denne størrelsen ligger ofte på en effektiv rente mellom 14 og 16%. I utgangspunktet er dette høyere enn for eksempel et billån, men nedbetalingstiden er ofte ikke så lang. Betales lån som dette raskt tilbake vil rentenivået ikke være ugunstig. Dette da kort nedbetalingstid betyr også kortere tid for påløpte renter. Ser man på det slik kan et lite lån totalt bli billigere enn et høyere lån, som har lave renter.

Utlånere med tilbud om små forbrukslån

Flere utlånere tilbyr små lån, og her hos oss finner du mer informasjon om disse. Det kan nevnes Thorn, som låner ut med en rente på 15,35% om du har maks forbrukslån på kr 50 000. Etableringsgebyret og termingebyr kommer i tillegg. Henholdsvis på kr 695 og kr 45. Svenske Collector tilbyr samme type lån, men med litt andre renter og gebyrer. Hos denne utlåneren er renten 16,60%. Termingebyret er kr 35 og etableringsgebyret på kr 450. Altså litt dyrere rente men lavere gebyr. Begge utlånerne har 5 års nedbetalingstid.