Forbrukslån
Forbrukslån

Når man skal ta opp et lån for første gang er det enkelte ting, man må vite. Forbrukslån, som alle andre lån, kommer med vilkår, betingelser, renter, gebyrer og videre. Forbrukslån skiller seg likevel ut på en måte, og det er at det er lån uten sikkerhet.

Forbrukslån – lån uten sikkerhet

Forbrukslån er et lån hvor du kan bruke pengene akkurat til hva du vil. Banken legger seg ikke opp i hva du gjør med pengene. Denne låneformen har også mye brukt på grunn av at banken ikke krever pant for lånet. Tar man opp et boliglån setter man huset i pant, ved billån bilen eller kausjonist, men forbrukslån er altså uten disse betingelsene. Dermed er dette en låneform som passer de fleste. Ingen pant for lånet gjør at det koster noe ekstra. Banken vil ha en viss fortjeneste siden de tar all risikoen. Dette gjør de ved at du betaler noe mer i rente enn et lån med pant/kausjonist.

Hvordan finne, og søke, et forbrukslån

Har du bestemt deg for å ta opp et forbrukslån er det enkelt å søke. Bankene har søknadskjema på nett, og all signering kan skje elektronisk via bank ID. Det du bør gjøre, innen du kommer så langt at du sender en søknad, er å sammenligne forskjellige banker. Dette da bankene vil ha noe forskjellige vilkår, renter og nedbetalingsordninger. Når du sammenligner tilbud må du se på de totale kostnadene. Det teller lite om et lån har en god rente, om nedbetalingstiden er lang, og at lånet dermed blir kostbart. Vurder derfor alle ting opp mot hverandre. Se også på egen økonomi før du søker, slik at du vet at du klarer å betjene lånet.