Forbrukslån
Forbrukslån

Er du på utkikk etter et forbrukslån? Da er du kanskje forbløffet av det enorme utvalget av slike lån som finnes på det norske markedet? De fleste aktørene i Norge som tilbyr lån uten sikkerhet, gir deg betingelser ut ifra din personlige økonomi, så det er vanskelig å finne Norges beste forbrukslån. Men en pekepinn kan du få, siden noen lån er svært mye dyrere enn andre!

Et forbrukslån er en type lån som ikke krever sikkerhet

Et forbrukslån er en type lån som ikke krever sikkerhet i eiendom eller andre eiendeler, pengene kan derfor brukes til hva du vil! På grunn av dette har slike lån blitt svært populært i de seneste årene, ulempen er (fordi lånet ikke er sikret) at renten er svært høy. Vanlig effektiv rente ligger gjerne på 20% eller mer, også opp mot hele 35%, så det er ingen tvil om at det er viktig å få best mulig betingelser.

Hvordan beregnes renten på et forbrukslån?

Etablerings- og termingebyr for et forbrukslån er gjerne satt på forhånd når du sender inn en søknad, men renten beregnes som oftest på bakgrunn av din økonomi og hvor mye du tjener hvert år. Så, jo mer du tjener, jo desto lavere blir renten. Det kan nok føles urettferdig for mange, spesielt siden det som oftest er personer med dårlig økonomi som trenger slike lån, men dette har med sikkerhet å gjøre for lånegiver. Det er sikrere å låne ut penger til en person som mest sannsynlig kan betale tilbake, kontra det å låne ut penger til en dårlig betaler (sistnevnte får dog vanligvis ikke innvilget lånet).

Tilbydere av forbrukslån i Norge

Som nevnt tidligere, det finnes en rekke tilbydere av forbrukslån i Norge, eksempler på lån som vanligvis gir deg gode betingelser er fra banker som; GE Money Bank, yA Bank, OPP Finans (Gjensidige Bank), Bank Norwegian og Santander.

Uavhengige låneformidlere

Som et alternativ, hvis du vil finne Norges beste forbrukslån (ihvertfall for deg), kan du søke lån hos en uavhengig låneformidler. Dette er en type selskap som samarbeider med flere banker, på den måten kan du sende inn en søknad, og få flere tilbud. Bankene må derfor slåss seg imellom for å få deg som kunde, da kan du muligens få bedre betingelser enn hvis du skulle gjort hele jobben selv! Eksempler på kjente og populære låneformidlere er Axo Finans, Centum Finans, Aconto Capital, samt Direkte24 Finans .