Forbrukslån
Forbrukslån

Hva er det med oss nordmenn og dyre forbrukslån? Finanstilsynet har laget statistikker som viser at omkring 1 av 10 ikke betaler tilbake lånet sitt og får inkassosaker mot seg, og der kommer de yngste lånetakerne ut som verstinger.

Eldre låner mest

Statistikken over hvem som har mest gjeld via forbrukslån viser at det er aldersgruppen 40-49 år som kommer ut som verst. Her har hele 30% av totalen et lån av dyrere sort, mens det var kun 7% av dem under 30 år som har tatt opp lån. Dette er ikke urovekkende mener Finanstilsynet, ettersom at de eldre ofte har bedre betalingsevne enn de yngste.

Yngre sliter med å gjøre opp for seg

Hvis man får tilgang til mye penger i en så ung alder som 18 år, har det vist seg at evnen til å betale tilbake er langt dårligere enn evnen til å låne pengene. Undersøkelser og statistikker viser at det er aldersgruppen under 30 år som sliter mest med å betale for seg og har fått åpnet inkassosaker mot seg.

Vårt råd er enkelt – ikke lån mer penger enn hva du har råd til, selv om banken kanskje tilbyr deg det. Sjekk eventuelt ut lånet fra Online24 hvor du kun må betale renter for de pengene du bruker, altså tilsvarende et kredittkort. Dermed kan du låne mye penger og ha en buffer uten at det koster deg en krone.