Forbrukslån
Forbrukslån

Bank Norwegian ble registrert i 2007, og på den korte tiden banken har eksistert har den rukket å bli en viktig tilbyder av forbrukslån i Norge. Mange velger å bruke banken og dette skyldes i hovedsak de gode vilkårene den tilbyr. For eksempel operer banken med en gjennomsnittlig effektiv rente på 17,6%, og sammenlignet med mange andre forbrukslån i Norge er dette svært billig. I tillegg er det et lavt etableringsgebyr som koster kun kr 950. Sammenlignet med mange andre aktører som ofte tar kr 1 500 for å etablere lånet er dette en svært god pris. Se alle anbefalte banker.

Dette er kravene som stilles

Bank Norwegian har som krav at du har fylt 18 år før du kan få et forbrukslån innvilget. Dette er lavere enn mange andre selskaper som ofte krever at du har fylt enten 23 eller 25 år. I tillegg er du nødt til å være norsk statsborger, og ha en fast adresse i landet. Du er også nødt til å være i fast arbeid og ha en god inntekt slik at du klarer å betjene lånet. Sist men ikke minst er det viktig at du ikke har noen betalingsanmerkninger fra tidligere, og stående inkassosaker (les verdt å vite om betalingsanmerkninger). Dette er svært viktig ettersom det viser at du er en god betaler som banken kan stole på. Har du alle disse kriteriene i orden er det veldig god sjanse for at du får et forbrukslån innvilget.

Hvilke kostnader kan jeg regne med?

Med forbrukslån fra Norwegian Bank må du først betale et etableringsgebyr på kr 950, og dette er slik at banken får dekket sine kostnader til administrasjon og behandling av lånet. I tillegg må du betale et termingebyr på kr 30 som gjelder hver gang du gjør en innbetaling av lånet. Som oftest gjelder dette hver måned, og dermed vil termingebyret være kr 360 over en månedsperiode. Rentenivået vil være lavt, og dersom du ser på den effektive renten kan du faktisk få en rente så lav som 9,6% dersom du har en god personlig økonomi (her er fem smarte økonomitips for din personlige økonomi).