Forbrukslån
Forbrukslån

Det er lite hyggelig å oppdage at man ikke kan betjene terminene på et forbrukslån. Derfor vil et budsjett hjelpe for å få en god oversikt, samt hjelpe deg på vei slik at du kan ordne opp, og slippe disse problemene senere. Det er ikke bare om du sliter litt at en bør gjøre dette. Vi her hos oss mener at en sunn privatøkonomi og budsjett er synonymt.

Derfor bør du ha et budsjett

Et budsjett er et redskap som vil hjelpe deg med å få oversikt over økonomien din. Oversikten skal inneholde alle inntekter og utgifter, og da mener vi både de variable og de faste utgiftene hver måned. Det vil si alt fra forbrukslån til avisen. I tillegg bør en se på hvor mye en kan spare hver måned, selv kr 100 hver måned kan hjelpe på om noe uventet skjer. Til slutt vil vi råde deg til å legge inn automatiske trekk på alt, slik at du kun har pengene som er til daglig bruk igjen på brukskontoen din. Til å begynne med kan det kanskje virke vanskelig, men du vil fort oppdage at du slipper stresset med å ikke klare regninger som dukker opp.

Et månedsbudsjett

Et budsjett over alle inntekter og utgifter pr måned er ikke vanskelig å sette opp. Hvor mye du har i inntekter hver måned vet du, og det samme gjelder alle faste utgifter. Kanskje syns du det kan virke kronglete med regninger du betaler bare en gang i året, som forsikringer? Eller kanskje de du betaler for flere måneder i slengen, som strøm? Dette gjør du så enkelt at du tar totalsummen på regningen og deler på det antallet måneder den gjelder for. Da får du månedssummen. Deretter gjør du et overslag for variable utgifter, som bensin, mat og ukeblader. Til slutt sitter du med en totalsum for utgiftene dine. Kanskje blir det til og med noe til overs for sparing? Heretter trenger du ikke bekymre deg for om du har penger til å betale ditt forbrukslån. Nå vet du at du kan.