Forbrukslån
Forbrukslån

Her hos oss finner du mange låneagenter, og kan stole på at disse følger Finansavtaleloven. Dette lovverket er til nytte både for deg og bankene, og skal sikre at risikoen for forbrukslån er liten både for deg og banken. Vi syns det kan være nyttig for deg å få noen tips om hva denne inneholder.

Låneagenten

Låneagenter, som for eksempel Lendo og Centum Finans, samarbeider med flere banker. Dermed kan du søke forbrukslån hos låneagenten fra flere banker samtidig. Å benytte en låneagent skal være gratis, og låneagenten skal få sin betaling fra den banken du velger låne fra. Låneagenten har et visst ansvar for enkelte ting, selv om lånene kommer fra bankene. Blant annet har låneagentene ansvar for at bankene opprettholder sin plikt overfor deg som lånetaker. I dette ligger det at låneagenten ikke er ansvarlig overfor deg etter at lånet er tatt, men i forkant og når du søker. I tillegg har de ansvar for at du som kunde til enhver tid vet hvilke banker de representerer.

Låneagentens plikter

Når du leter etter lån fra en låneagent er det enkelte ting du kan være klar over. Låneagenten er til enhver tid ansvarlig for de opplysninger de oppgir, både i reklame og om bankene de representerer. I tillegg skal det komme frem hvilken kompetanse låneagenten har. Du, som lånekunde, skal ved mislighold fra banken forholde deg til banken. Dette til tross for om det egentlig kan være agentens ansvar. Regelverket kan være vanskelig å sette seg inn i, og vi har nå bare gitt deg en virkelig grov skisse. Kort sagt kan det sies slik at før lånet opptas er ting låneagentens ansvar. Når lån er innvilget og avtalen signert er det bankens ansvar.