Forbrukslån
Forbrukslån

Selv om det er langt enklere å få et forbrukslån enn for eksempel et boliglån, så stiller bankene ofte krav til deg som søker. Ikke så rart, for de vil jo sikre seg at de faktisk får tilbake pengene. Kravene går som regel på alderen din, hvor mye du tjener årlig og om du har noen inkassosaker gående mot deg.

Inkasso – nei, nei, nei

Dersom du har en inkassosak mot deg burde du kanskje ikke søke forbrukslån uansett, men de aller fleste vil da sette ned foten og nekte deg lån uansett. Hos noen vil de også nekte deg dersom du har en aktiv betalingsanmerkning.

Hvor gammel er du?

Aldersgrensen er svært varierende, men i dagens Norge vil vi påstå at alle over 18 år klarer å få tak i et forbrukslån. For eksempel så har Bank Norwegian denne lave aldersgrensen og få andre krav, mens andre igjen krever at du er fylt så mye som 25 år før du får hentet ut ett øre hos dem.

Inntektskrav

Mer eller mindre alle tilbydere krever at du tjener penger før de låner deg penger. Hvor mye varierer, men de fleste ønsker at du har en fast inntekt på mellom kr 100 000 – 200 000. Enkelte oppgir ikke kravet, så lenge du betaler skatt er du velkommen hos dem.