Forbrukslån
Forbrukslån

Blant hedgefondforvaltere er det å låne penger til å investere i aksjer en helt vanlig strategi. For menigmannen er det kanskje ikke like enkelt eller fornuftig, og de aller færreste banker vil gi et lån med sikkerhet for noen som skal satse på aksjemarkedet. Det betyr at man er prisgitt pengene man har på konto, og det er ikke alltid nok. Med et forbrukslån kan man satse det man ønsker på de aksjene man har tro på.

Aksjehandel med forbrukslån

Dersom du har tro på at en aksje kommer til å stige fort i løpet av kort tid, vil det faktisk lønne seg å låne penger for å kjøpe denne aksjen. Når man søker om forbrukslån kan man få innvilget lånet og få penger allerede samme dag, eller dagen etter. Dermed har man kapital tilgjengelig til å investere der man tror pengene vil gi avkastning. Om din aksje stiger med mer enn det lånekostnaden din er på kort tid, vil du kunne betale tilbake lånet før avdrag og renter blir for høye, og du kan putte gevinsten rett i lomma.

Vær bevisst på kostnadene med forbrukslån

Du bør alltid regne ut hvor mye et forbrukslån vil koste deg før du velger å ta opp dette lånet. Du skal kunne betale det tilbake, og helst så snart som mulig for å begrense dine utgifter. Dermed vil korte aksjespekulasjoner med høy gevinst lønne seg mer enn langsiktige spekulasjoner om du må låne penger for å satse på aksjer. Blant daytradere kan dette være en stor suksess, men man må alltid være forberedt på at man også kan tape pengene man satser. Jo høyere beløp du låner, jo mer kan du tape, men samtidig vil avkastningen din kunne bli mye større.