Forbrukslån
Forbrukslån

For å søke om et forbrukslån så er det flere kriterier du må oppfylle, men bankene varierer veldig i praksisen for hvor harde de skal være på de ulike punktene. Aldersgrensen er kanskje det mest sentrale for å ordne seg et lån, men vi tar en titt på alle tre.

Alderen din

De fleste bankene ønsker at du har fylt minst 20 år for å gi deg penger, mens mange strekker aldersgrensen til 23 år eller hele 25 år. Allikevel har vi kommet så langt at enkelte banker, som Bank Norwegian, gir deg et lån allerede når du har fylt 18 år.

Tidligere gjeld

Dette er det mest kritiske punktet for mange som søker om forbrukslån. For de aller færreste vil gi deg noen kroner dersom du har uoppgjorte saker, i form av inkasso eller betalingsanmerkninger. Da blir søknaden stort sett blankt avslått, men det er kanskje til ditt eget beste, for da anbefaler vi heller at du søker etter en bank som tilbyr refinansiering i stedet for å ta på deg enda mer gjeld.

Inntekt

Dette praktiseres veldig ulikt fra de forskjellige bankene. De fleste krever at du har en inntekt på mellom kr 100 – 200 000 før de låner deg noe, mens andre kun krever at du har en liknet inntekt. Dermed vil det for de aller fleste være mulig å få tak i et forbrukslån.