Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån blir av de fleste banker og utlånere tilbudt fra kr 5 000 til kr 400 000. Du trenger med andre ord ikke så høy inntekt for å kunne ta et lån på f.eks. kr 20 000. Tenker du på et slikt lån, bør du først og fremst undersøke betingelsene hos en rekke forskjellige banker. Du ser snart at det er store forskjeller på prisene.

Gjør en komplett utregning

Alle banker vil helst at deres tilbud skal være det aller beste. Et tilbud fra en utlåner kan være godt, men det kommer helt an på din egen situasjon. For noen er det bra med høye renter, for andre er det bedre med høye gebyrer. Sluttsummen du må ut med i kroner og øre, er veldig lik hos de ulike utlånerne, det er snarer måten du betaler på som vil kunne virke inn på din økonomi. 28% av rentekostnadene dine kan du trekke fra på skatten, så for enkelte låntakere kan høye renter faktisk være en fordel.

Renter eller gebyrer?

Grovt sett kan forbrukslån settes i to båser; de som har høye renter og de som har høye gebyrer. Gebyrer består av et engangsgebyr som kalles etableringsgebyr, samt ulike gebyrer og avgifter som løper månedlig. Har en utlåner mange gebyrer vil den samme utlåneren ofte ha lavere renter. Tar du et mindre lån som du betaler ned på kort tid, kan det altså lønne seg å betale litt mindre i gebyrer og litt mer i renter. Et stort lån over lang tid kan være omvendt. Men dette må du vurdere på bakgrunn av din egen økonomi. Utlåner vil alltid gi deg et tilbud når du søker, sammenlign så tilbudene fra flere utlånere.