Forbrukslån
Forbrukslån

Nei, du kan ikke få forbrukslån med betalingsanmerkning. Grunnen til at du ikke kan få forbrukslån med en betalingsanmerkning er at man ikke skal få ta opp mer lån enn man klarer å håndtere. I tillegg så er en betalingsanmerkning en indikator på at du ikke har gjort opp for deg tidligere og derfor ønsker ikke bankene å ta den risikoen det innebærer å låne ut penger til deg.

Veldig mange opplever det å få en betalingsanmerkning som svært dramatisk fordi det er ekstremt vanskelig å få hjelp til å bli kvitt den. Heldigvis så eksisterer kun betalingsanmerkningen så lenge du skylder penger og det betyr at så fort kravet er betalt ned så forsvinner betalingsanmerkningen. Når man er kvitt betalingsanmerkningen så kan man søke om lån igjen. Vi fraråder sterkt å søke om forbrukslån hvis man nylig har hatt en betalingsanmerkning, da bør du heller prøve å fokusere på å få en solid økonomi.

Hva gjør jeg hvis jeg får en betalingsanmerkning?

Det første du må gjøre er å finne ut hvor mye kravet på betalingsanmerkningen er. Hvis det ikke er høyt så anbefaler vi at du snarest finner en løsning på å bli kvitt den. Det kan f.eks være å selge unna ting du i dag ikke bruker eller du har behov for. Hvis kravet ikke er stort så kan det være verdt å spørre om å låne penger av familie eller venner.

I utgangspunktet så er det ikke mulig å få noe lån når man har betalingsanmerkninger men det finnes et unntak. Dersom du eier egen bolig og har ledig verdi i boligen din så kan du søke om refinansiering med betalingsanmerkninger Det er kun et fåtall av banker som tilbyr dette og kostnaden er høy. Hvis du får denne typen refinansiering så er dette svært kostbart. Du må betale en rente på hele ditt boliglån som ligger på mellom 5-6% og i tillegg et etableringsgebyr. Det kan likevel være en veldig god mulighet for deg til å bli kvitt alle dine betalingsanmerkninger og starte med blanke ark.

Jeg får ikke lån og har ikke mulighet til å betale kravet, hva gjør jeg?

Hvis du i dag ikke har mulighet til å betjene ditt lån eller ser at du har muligheter til å betale ned kravet så kan en gjeldsordning være en mulighet for deg. Dette er kun mulig for deg som overhodet ikke har mulighet til å betale ned gjelden du har i dag og det er Namsmannen som bestemmer om du får innvilget gjeldsordning. Dersom du får innvilget en gjeldsordning så innebærer det at du må leve på et minimum i 5 år, etter 5 år så er hele din gjeld og betalingsanmerkninger borte (ekskludert evt gjeld du har til det offentlige).