Forbrukslån
Forbrukslån

Den store fordelen med å pusse opp boligen er at du for igjen for det, om du på et tidspunkt skal selge eiendommen din eller refinansiere boliglånet. Om du ønsker å opprettholde eller øke verdien på boligen din, er det nødvendig å pusse opp fra tid til annen. Ikke alle har muligheten for å få lån til oppussing via banken sin og da kan et forbrukslån uten sikkerhet være en mulighet. Her kan du bruke pengene til det du måtte ønske, ingen spør deg om hva de skal brukes til.

Puss opp ved hjelp av forbrukslån

Litt avhengig av hva du skal pusse opp, så kan det fort koste en del penger. Med et forbrukslån på kanskje flere hundre tusen, er det viktig å finne et lån med en lav rente. Det er mye penger å spare ved å få en rente på 12% fremfor en rente på 20%. Derfor kan det anbefales å finne frem til de bankene og finansieringsselskapene som tilbyr den laveste renten. Noen av disse er Bank Norwegian, Opp Finans og Komplett Bank.

Nedbetaling av lån

Etter at du har pusset opp vil boligen din formentlig ha fått en høyere verdi. Du har sikkert også fått en ekstra utgift hver måned. Det er flere løsninger som kan hjelpe deg med dette. Siden forbrukslånet har en høyere rente enn et vanlig boliglån, lønner det seg å betale ned på forbrukslånet så raskt det lar seg gjøre. Du kan f.eks. be om refinansiering av boliglånet ditt når du er ferdig med oppussingen. Huset vil ha en større verdi og kan du belåne mer på huset, vil dette være en rimeligere løsning. Da kan du bruke den overskytende sum til å betale ut forbrukslånet.