Forbrukslån
Forbrukslån

Å søke om et forbrukslån i disse dager er en svært enkel prosess. Du navigerer deg simpelthen til bankens nettsider og fyller ut et skjema med detaljer om deg selv og din inntekt. Dette tar kun noen få minutter, og når søknaden er behandlet vil du kunne bekrefte identiteten din ved å bruke BankID.

Dog er det noen krav som du må oppfylle før søknaden blir innvilget, og dette er de tre vanligste.

Aldersgrense

Som regel må man være fylt 20-23 år, eller kanskje enda mer dersom man ønsker å ta opp et rimelig forbrukslån (se ulike slike lån her), men enkelte banker har satt aldersgrensen så lavt som 18 år.

Gjeld/ubetalte regninger

Dette er den største utfordringen for mange som ønsker å få et forbrukslån. Hvis du har noen aktive inkassosaker mot deg, eller har betalingsanmerkninger fra tidligere saker der du ikke har gjort opp for deg, vil søknaden sannsynligvis bli avslått på minuttet. Hvor strenge de er på det varierer fra bank til bank, men dette er som regel det utslagsgivende punktet.

Inntekt

Uten fast inntekt – intet lån, er hovedregelen. De fleste bankene ønsker at du tjener minst kr 100 – 200 000 i året før de låner deg noe som helst, mens enkelte kun krever at du har en inntekt registrert hos skatteetaten. Hvor mye du får låne avhenger at inntekten din, som er et mål på hvor betalingsdyktig du er.