Forbrukslån
Forbrukslån

Behøver man å låne penger uten at man kan stille egenkapital eller sikkerhet, så er et forbrukslån et godt alternativ. Men hvordan går man frem når man ønsker å søke om et slikt lån – og er det en komplisert prosess? Vi tar deg med gjennom hele søkeprosessen her.

Slik gjør du det

Først og fremst, så må du finne et gunstig forbrukslån. Det gjør du ved å sammenligne den effektive renten på de ulike lånene. Når du har bestemt det, så klikker du deg simpelthen inn på nettsidene til den aktuelle banken. De fleste bankene har i dag moderne systemer som automatisk behandler søknadene dine, og altså ingen ekte mennesker.

Det betyr at du behøver bare å fylle ut dine personlige detaljer, og inntektsdata og lignende. Disse blir sjekket opp mot det som er lagret om deg hos Skatteetaten, så det nytter dessverre ikke å skryte på seg noe.

Så venter du…

Det var alt du skulle gjøre, for denne gang. Nå er det bare å vente på svar. Mange banker godkjenner eller avslår søknaden din på sekundet, slik at du ikke behøver å vente. Blir du godkjent, så kan du bekrefte identiteten din med BankID, og se at pengene kommer inn på konto innen noen timer!

De fleste forbrukslån vil dog bruke noe lengre tid, men som du skjønner er søkeprosessen veldig kjapt unnagjort – og ikke minst enkel.