Forbrukslån
Forbrukslån

Refinansiere vil si at man tar opp et nytt lån for å løse inn annen gjeld. I utgangspunktet høres kanskje ikke dette videre smart ut. Å løse inn gammel gjeld med ny, man har jo enda gjeld. Så hvorfor gjøre det?

Refinansiere sparer penger for deg

Vi er enige i, at å opprette ny gjeld for å løse inn gammel gjeld, i utgangspunktet ikke høres smart ut. Heldigvis er det smart om du gjør dette riktig. La oss si du har kredittkortgjeld med for eksempel 22% rente på benyttet kreditt. Du har brukt ca 30 000 av tilgjengelig kreditt, og betaler inn minimumsbeløpet hver måned over 2 år. Vet du hvor mye dette egentlig koster deg pr år? Hver måned betaler du da kr 1 500, av dette er ca kr 500 kun renter. I løpet av et år betaler du altså kr 6 000 kun i renter. Dette er så penger man kunne unngått å betale og som man heller kunne brukt på noe morsomt og underholdene som å spille hos Maria Casino, fremfor å måtte bruke på høye rentekostnader. Det vil derfor lønne seg å ikke bruke mer kreditt enn at man kan betale det ned, og å ikke utsette betalingen så lenge at man må betale tilsvarende høye beløp i renter. Ser man dette opp mot å refinansiere med et forbrukslån med en rente på rundt 20% vil de totale rentekostnadene (over 2 år) være rundt kr 8 500. Det vil si en besparelse på kr 3 500. Tar du opp et lån med en lavere rente sparer du enda mer!

Slik refinansierer du

Det er like enkelt å refinansiere som å søke om et forbrukslån. Det er flere banker som til og med tilbyr egne lån til dette formålet. Det man skal være oppmerksom på er at renten kan bli så lav som rundt 8-10% eller så høy som opp mot 20% (som i eksemplet over). Det er kredittsjekken som avgjør hvilken rente du vil få på ditt lån. Lån for refinansiering kommer med samme krav til deg som lånesøker, som andre forbrukslån. Det vil normalt si en viss inntekt, aldersgrense og ingen betalingsanmerkninger.