Forbrukslån
Forbrukslån

Mange befinner jeg ofte i en situasjon hvor en har et akutt behov for penger, enter det er for å realisere drømmer eller for å betale regninger som har forfalt. Noen kan låne av familie eller venner, men ikke alle kan eller vil dette, da er ofte forbrukslån eller kredittkort eneste utvei. Det finnes mange aktører på det norske markedet som tilbyr slike lån (klikk her for å sammenligne ulike forbrukslån), noen er dyre, mens andre er billige(re).

Effektiv rente

Effektiv rente (inkluderer alle gebyrer og avgifter) for forbrukslån ligger på alt fra ca. 10% per år til ca. 35% per år, siden forskjellene er så store er det derfor viktig å velge et lån som gir deg de beste betingelsene.  Velger du feil lån kan du risikere å måtte betale mange unødvendige hundrelapper (eller tusenlapper) ekstra i måneden.

Bedre rente når du har høy inntekt

Har du høy inntekt og ordnet økonomi vil du få bedre rente enn andre i motsatt situasjon, dette skyldes at lånegiver tar mindre risiko med slike utlån. Er du en gjennomsnittlig nordmann kan du bare glemme å få forbrukslån med 10% rente, du må nok regne med minst 20% rente per år, men dette varierer.

En søknad, flere tilbud!

Søker du forbrukslån uten sikkerhet hos låneformidlere som samarbeider med flere banker øker sjanser for å få lån med gode betingelser betraktelig, dette skyldes at da må bankene konkurrere med hverandre for å få deg som kunde. Dette er også enklere for deg siden du sender inn en søknad som blir videreformidlet til flere banker og låneinstutisjoner, eksempler på slike låneformidlere er Axo Finans, Centum Finans, Direkte 24 og Real Finans.

Sammenlign ulike forbrukslån

For å finne billige forbrukslån kan du også sammenligne lån fra forskjellige aktører selv, den viktigste pekepinnen på om lånet er billig er den effektive renten. Det er verdt å merke seg at om du ønsker et lite lån, så må du regne med skyhøy rente. Renten blir ofte lavere jo høyere lånebeløpet er!