Forbrukslån
Forbrukslån

Det er mange som tilbyr gode forbrukslån, og noen hevder de også har de billigste lånene. Vi skal ikke påstå at de som hevder dette forsøker lure deg. Du må selv bedømme hvem som vil bli billigst for deg. Det betyr å sammenligne betingelser/vilkår og de totale kostnadene.

Forbrukslån og kostnader

Å ta opp et lån koster ekstra. Det er det ingen tvil om, men hva er egentlig kostnadene ved et forbrukslån? I første omgang er det selvfølgelig renter og gebyrer. Alle banker er pålagt å ha renteeksempler, som viser gjennomsnittskostnadene. Disse eksemplene hjelper deg til å få en ide om hva lånet kan koste. I tillegg varierer de totale gebyrene hos de forskjellige bankene. Da snakker vi om termingebyrer og etableringsgebyrer. Hos noen banker kommer gebyrer på toppen av rentekostnadene, hos andre er de bakt inn i rentesatsen. I tillegg vil nedbetalingstiden være viktig for de totale kostnadene. Lang nedbetalingstid utgjør større kostnader enn en kort nedbetalingstid. Sammenlign alt om du vil ha det billigste lånet.

Det billigste lånet

Det er mange som kan tilby deg virkelig gode forbrukslån. Bank Norwegian kan tilby en eksempelrente på 17,80%, mens Nordax Bank tilbyr 19,29%. Begge disse er eksempelrenter for lån på kr 65 000 betalt over 5 år. Kanskje ikke billigst, men det er her man også må ta med nedbetalingstiden. Betaler du ned lånet over kortere tid vil det utgjøre mindre kostnader enn hva rentesatsene viser. Dermed kan et lån med en høyere rente bli ditt billigste lån. Det er derfor du alltid skal ta med alle faktorer når du sammenligner, og ikke se deg «blind» på kun rentenivået.