Forbrukslån
Forbrukslån

Har en havnet i økonomiske problemer på grunn av gammel gjeld, velger en del og refinansiere ved å ta opp nytt forbrukslån. Denne løsningen passer ikke for alle. Heldigvis finnes det andre måter å løse dette på, men det krever sterk vilje og økonomisk disiplin.

Finn ut hva du skylder

Refinansiering er, som tidligere nevnt, ikke en løsning som passer for alle. Da må en finne andre måter å få tak i pengene på. Å rydde opp i økonomiske problemer kan virke håpløst, men det er det absolutt ikke. Du må bare være villig til å gjøre det! Du bør begynne med å skaffe deg en nøyaktig oversikt over hvor mye gjeld du har, og hvor mye rentesummen på ubetalte lån er. Forbrukslån blir raskt veldig kostbare om de ikke betales innen tidsfristene, kontakt banken og få den nøyaktige summen du har utestående, inkludert renter og gebyrer. Lag deg en plan for nedbetaling, og sett opp et budsjett.

Dette kan du gjøre

Noen ganger kan det være vanskelig å se hva løsningen kan være, men den er der. Har du bil? Trenger du den egentlig eller kan du klare deg uten? Bilhold er en stor utgiftspost totalt sett, inklusive forsikringer og vedlikehold. Er bilen kun av lettvinte hensyn kan det være et smart trekk å selge den. I tillegg kan det være mye annet du ikke trenger og kan legge ut for salg. Hva med å selge unna alt du ikke bruker? Selv små summer kan hjelpe på å frigjøre kapitalen du trenger. Eier du egen bolig kan det også være en løsning å be om avdragsfrihet på boliglånet en periode, slik at du kan putte disse pengene inn på betaling av forbrukslån.