Forbrukslån
Forbrukslån

For å få innvilget lånesøknaden din når du søker om forbrukslån er det enkelte krav bankene stiller til deg. Blant annet må du være over en viss alder, som oftest over 20 år, men noen banker godtar også lån til personer over 18 år. Du må også ha en god betalingshistorikk og betalingsevne. Når alt dette ligger til grunn, er det bare et spørsmål om hvor mye du kan og vil låne.

Maksimal utbetaling av forbrukslån

Det høyeste forbrukslånet man kan få godkjent er på kr 500 000 og satsen er regulert av myndighetene. Men spekteret er stort, og man kan låne alt fra et par tusenlapper helt opp til maksgrensen. Dersom du tilfredsstiller alle krav fra banken, er det altså du som selv bestemmer hvor mye du vil låne. Dette er fordi det ikke stilles noen krav til pant for å få innvilget et forbrukslån, og bankene legger derfor alt ansvar over på deg som privatperson.

Regn på kostnadene ved forbrukslån

Selv om du kan få innvilget et forbrukslån på kr 500 000, er det ikke sikkert du har økonomi til å betjene lånet. Derfor er svaret på spørsmålet om hvor mye du kan låne rett og slett hvor mye du har råd til. Du er selv ansvarlig for din egen økonomi, og må se på kostnadene ved lånet målt mot hva du har råd til å betale. Mindre beløp er lettere å betale tilbake, med lavere månedlige avdrag, mens høyere beløp fort kan tære på økonomien. De forskjellige bankene (se oversikt over bankene vi anbefaler) som tilbyr slike lån har gjerne en lånekalkulator der du enkelt kan beregne månedlige kostnader og ta en vurdering på om du kan betjene lånet eller ikke.