Forbrukslån
Forbrukslån

Det finnes dusinvis av finansinstutisjoner som tilbyr forbukslån (altså lån uten sikkerhet), og dette gjør at konkurransen er stor for å hanke inn deg som kunde! På tross av dette, så er de store forskjeller mellom de ulike lånene, noen gir deg gode betingelser, mens andre gir deg dårlige! Dette åpner opp for et svært viktig spørsmål; hvilke forbrukslån anbefales? Det er selvfølgelig ikke lett å peke på enkelte aktører som tilbyr bedre betingelser enn andre, dette siden hver enkelt lånetaker har sine egne preferanser på hva som er viktig ved et låneopptak, men vi vil gjøre et forsøk!

Hva er viktig ved et låneopptak?

De aller fleste vil si at renten, eller nærmere bestemt, den effektive renten (nominell rente pluss gebyrer), er den viktigste parameteren når et lån uten sikkerhet skal vurderes, og dette er forsåvidt riktig. Det er nemlig mange kroner å spare ved å velge et forbrukslån med lav rente kontra det å velge et med høy rente! Uansett, det finnes også andre parametere som kan være viktige, for eksempel mulighet for avdragsfrihet, størrelsen på etableringsgebyret (viktig ved opptak av smålån), maksimal lengde (år) på nedbetalingen m.m. Det kan også nevnes at Online24 tilbyr en slags kontokreditt, og da betaler du bare rente på utnyttet kreditt, for mange kan dette være et godt alternativ til tradisjonelle forbrukslån! Som du ser, det er ikke bare renten som er avgjørende.

Anbefalte forbrukslån

Blant de ulike lånene uten sikkerhet som finnes i Norge, så har vi valgt ut et knippe banker/finansinstutisjoner som kan tilby gode forbrukslån, og disse er yA Bank, GE Money Bank, Bank Norwegian, Santander Consumer Bank, Telefinans, Nordax Finans m. fl. (du kan se resten på forsiden). Ved å velge forbrukslån fra disse selskapene kan du få god rente, avdragsfrihet i noen tilfeller, samt andre gunstige avtaler. Les mer om hver enkelt aktør (ved å følge lenkene over) for å finne ut av detaljene!