Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån kan være løsningen for mange i flere tilfeller. Enten du har behov for en stor sum til uforutsette utgifter eller bare lyst til å unne deg noe kostbart. Uansett hva du ønsker å bruke pengene til, er det ingen som må vite dette. Har du behov for å ta opp et stort forbrukslån, er det greit å ha satt seg inn i de ulike tilbudene, og hvor du finner de største forbrukslånene.

Undersøk ulike tilbud

For å finne ut hvilke banker som tilbyr de største forbrukslånene, er det lurt å lese litt om de ulike tilbudene på forhånd. Du bør også undersøke deres betingelser for lånet, slik som renter, gebyrer og tilbakebetalingstid. En lånekalkulator på nett, kan være behjelpelig, og vil kunne beregne totalkostnadene av lånet du ønsker. På den måten ser om du faktisk har mulighet til å ta opp et stort forbrukerlån, og være i stand til å gjennomføre nedbetalingen.

Hvem har høyest lånegrense?

OPP Finans og Bank Norwegian har høyest lånegrense, og strekker seg til kr 500 000. De to bankene har noen ulike betingelser, men nedbetalingstiden er 15 år hos begge. Ettersom de største forbrukslånene innebærer større risiko for lånegiver, er kriteriene noe strengere. Punktene gjelder alder og inntekt, at du har norsk statsborgerskap (eller vært bosatt i landet i minst tre år), og at du er fri for betalingsanmerkninger. Det trengs mer dokumentajon, jo større lånet er, blant annet kopi av siste lønnslipp og selvangivelse. Etter innsendt søknad, blir det utført en rutinemessig kredittsjekk som vil vurdere om du er betalingsdyktig. Søknaden er uforpliktende, og om du bestemmer deg for å takke nei, har du mulighet til det.