Forbrukslån
Forbrukslån

De fleste av oss unngår å ta opp et forbrukslån med mindre det er høyst nødvendig, og følgelig behøver man ikke noe inspirasjon til hva et slikt lån kan brukes til. Det finnes nok av ting å kjøpe der ute, altså. Men kan man egentlig kjøpe hva man vil med et slikt lån? Det skal vi nå se nærmere på.

Du bestemmer over lånet ditt

Og svaret på det innledende spørsmålet er altså ja. Du kan bruke et forbrukslån til akkurat det du måtte finne for godt, enten det er å pusse opp kjellerstua eller en fuktig lørdagskveld på byen. Sistnevnte anbefales sjeldent, men det er altså mulig.

For som navnet egentlig skulle forklare greit, så er det et lån til forbruk. Og hva er vel forbruk? Jo, det er noe man bruker penger på. Følgelig vil ikke banken stille spørsmål til hvorfor du behøver dette lånet, selv om det tidligere var vanlig praksis rundt forbrukslån.

Mest populære ting å bruke et forbrukslån på

Men nordmenn bruker forbrukslån på enkelte ting fremfor andre. Det er først og fremst reise og oppussing man bruker et slikt lån på, ifølge statistikker. Andre ting er interiør og nye innkjøp til hjemmet, men da gjerne som en del av et større lån. Enkelte velger også å kjøpe bil eller sykkel med et forbrukslån.