Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er en låneform som har blitt utrolig populær i de siste årene, hundretusenvis av nordmenn har tatt opp slike lån, og lever godt med det! Denne låneformen er uten sikkerhet, derfor kan du selv bestemme hva pengene skal brukes til, dette er noe som tenner pluggene til kjøpelystne nordmenn! I noen tilfeller er det jo også slik at en kommer over et godt tilbud, eller såkalte røverkjøp, men en mangler gjerne kapital på dette tidspunktet. Da er det jo greit å kunne ta opp et raskt lån!

Lettere med forbrukslån

Mange belåner gjerne sin bolig istedenfor å ta opp et forbrukslån, bakdelen med dette er at du må stille pant, og da må du betale tinglysningsgebyr (tusenvis av kroner), samt at søknadsprosessen tar lang tid siden søknaden må behandles manuelt av en ansatt i banken. For et forbrukslån (her finner du populære norske forbrukslån) er det litt lettere, du må betale et etableringsgebyr (under 1 000 kroner), men søknadsprosessen er ofte automatisk. Du fyller ut en søknad på nett, svaret kommer umiddelbart, og pengene kan være på konto innen få dager!

Kun hvis du trenger det!

Uansett, om du kommer over et godt tilbud, eller om du vil realisere en gammel drøm, det anbefales aldri å ta opp et lån du absolutt ikke trenger, eller som du ikke kan betjene i fremtiden. Så vurderer du å sende inn et søknadsskjema vedrørende et forbrukslån, da må du tenke deg godt om først. Det er jo ingen hemmelighet at slike lån kan være dyre i sammenligning med andre låneformer.

Det finnes dyrere låneformer

Selv om forbrukslån er relativt dyrt, så finnes det andre lån som ofte er enda dyrere, spesielt kredittkort og såkalte mikrolån. Et forbrukslån gir deg ofte en rente på 15-20%, dette er betraktelig billigere enn de dyreste kredittkortene, hvor renten gjerne er langt over 30%. Det er derfor mange som refinansierer annen dyr forbruksgjeld gjennom et forbrukslån, på den måten blir all gjeld samlet på ett sted, gebyrene færre og renten lavere. Det er tusenvis, om ikke titusenvis, av kroner å spare på å gjøre nettopp dette!