Forbrukslån
Forbrukslån

Hvis du har søkt om forbrukslån eller kredittkort, så har du sikkert oppdaget at det i etterkant kom et brev i posten der det stod at noen hadde gjort en kredittvurdering av deg. Det var nettopp banken som gjorde dette, for å finne ut om du var skikket til å søke lån hos dem.

Hva skjer så under en kredittsjekk?

En kredittsjekk utføres av et kredittbyrå, som har samlet opplysninger om deg som person. De vet blant annet om inntekten din det seneste året, om du ofte har adresseendringer og hvor gammel du er. Basert på slike opplysninger, så setter de en kredittscore. Ofte faller denne dersom du er på flyttefot ofte, og unge mennesker vil også få et «minus» her.

Kredittscoren er avgjørende for om du får et forbrukslån eller ei, og derfor er kredittsjekken ganske så viktig når det kommer til slike lån.

Betalingsanmerkninger ødelegger

Hvis du har fått betalingsanmerkninger for å ikke ha betalt tidligere inkassokrav, så vil det gå hardt utover kredittscoren din. En kredittsjekk vil avsløre dette ovenfor banken, og de fleste norske banker vil dermed avslå søknaden din om forbrukslån.

Derfor lønner det seg alltid å betale gjelden sin – for det kan få konsekvenser både for det ene og det andre i fremtiden. Spesielt dersom du skal søke forbrukslån (se her for å lese mer om lån uten sikkerhet) eller kredittkort!