Forbrukslån
Forbrukslån

Å skaffe seg et forbrukslån er utrolig enkelt dersom man oppfyller de kravene banken måtte stille. Pengene kommer kjapt inn på konto, og du står vanligvis fritt til å bruke de på ha du vil. Men bør du gå for et lån med eller uten sikkerhet – og hva er egentlig forskjellen?

Forbrukslån med sikkerhet

Dersom du skal låne med sikkerhet er fordelen at du får en lavere rente. Dette er avhengig av hvor stor verdi du kan stille som sikkerhet. Hvis du har betalingsanmerkninger kan du være nødt til å stille sikkerhet for i det hele tatt få låne penger. Kan du for eksempel stille en bil verdt kr 300 000 som sikkerhet vil du neppe ha problemer med å låne toppsummer hos de fleste bankene med en langt bedre rente enn hva du ville fått uten sikkerhet.

Forbrukslån uten sikkerhet

Det vanligste er allikevel å låne uten sikkerhet. Renten vil da være en del høyere, gjerne mellom 16-20%, men det er svært enkelt å få tak i et slikt forbrukslån. Søknadsprosessen er effektiv og pengene kommer raskt inn på konto. Hvis du har lån hos andre banker enn den du søker hos, vil du risikere å få en dårligere rente.