Forbrukslån
Forbrukslån

I konkurransen om lånekundene kommer det stadig flere aktører til, og flere typer tilbud. Det handler ikke bare lengre om renter og lånebeløp. Nå begynner også andre former for lån å dukke opp. Fleksibel kreditt er en av disse nye formene for lån.

Fleksibel kreditt

Dette er et forbrukslån, men med en twist, og gis uten sikkerhet. Pengene kan benyttes til hva du vil. Det banken bryr seg om er at du betaler. Denne formen for lån blir nesten som et kredittkort. Du får en viss lånesum fra banken, og du benytter så mye som du vil av denne. Det er ingen fast betalingsplan, du betaler når du vil. Det vil si at du kan veksle mellom å ha hele beløpet tilgjengelig, eller deler av det, til enhver tid. Til forskjell fra ordinære forbrukslån vil du altså ha penger tilgjengelig hele tiden. Minstekravet til innbetalinger er påløpte renter og gebyrer, men har du benyttet mye av lånet er en nedbetalingsplan smart. Vær oppmerksom på at du betaler kun renter på benyttet beløp.

Disse tilbyr fleksibel kreditt

Komplett.no og Online24 tilbyr begge denne formen for lån, eller kreditt om du vil. Hvor stort beløp du kan få vil variere utfra din økonomiske situasjon, og bankens kredittsjekk på deg. Komplett har en øvre grense på kr 400 000, og det kan Online24 også tilby. På lik linje med et vanlig forbrukslån settes renten etter en kredittsjekk. En gjennomsnittlig effektiv rente er hos begge disse utlånerne 16,95%. Eksemplet gjelder fleksibel kreditt på kr 65 000, som er fult ut betalt ned innen 5 år. Er du ute etter en mer fleksibel, og til dels rimeligere løsning, er disse absolutt verdt sjekke ut.