Forbrukslån
Forbrukslån

I utgangspunktet er et forbrukslån et lån til forbruk. Du kan bruke pengene til hva du måtte ønske uansett om det er nye klær, reparasjon av bilen, nytt kjøkken eller en lang ferie. Med et slikt lån trenger du ikke stille noen sikkerhet, noe du ofte må ved andre typer lån. Og du trenger heller ikke vente lenge på bankens behandling av søknaden din. Når du søker om et forbrukslån får du ofte svar på dagen og blir søknaden godkjent, da kan du ha pengene på kontoen din samme dag.

Det praktiske

Du kan som regel låne fra kr 5000 og helt opp til kr 500 000. Hvilket beløp du kan lånet avhenger av inntekten din, resultatet av kredittvurderingen og hvor mye du kan betale i renter og avdrag per måned. Og nettopp rentene er høye på et forbrukslån siden banken ikke har noen sikkerhet for lånet. Du vil derfor se at mange tilbyr en rente på alt fra 9 til langt mer enn 20%. Så, det er viktig å huske på at om du låner kr 20 000, så må du betale en del penger i renter.

Avdragstid og renter

Fordelen er at du hos mange långivere kan nedbetale et slikt lån i over 15 år, noe som gir deg en lav månedlig ytelse. Utover renten må du betale et månedsgebyr for lånet. Dette ligger ofte på rundt kr 60. Samtidig er det en etableringskostnad på mellom kr 500 – 1000. Dette beløpet blir lagt til lånebeløpet. Det er mange fordeler med et forbrukslån, men før du sender inn søknaden er det viktig å tenke over om du klarer å betale det tilbake.