Forbrukslån
Forbrukslån

I motsetning til boliglån hvor du i praksis er nødt til å bruke pengene på bolig så er et forbrukslån et lån hvor du kan disponere pengene som du selv vil. Da blir også renten mye dyrere, men du må ikke stille noen personlige gjenstander som sikkerhet for lånet. Enkelt og greit forklart: et lett tilgjengelig lån som du kan bruke på det du ønsker.

Betingelser og krav

Det finnes svært mange banker som nå tilbyr billige forbrukslån, og en hel del som er langt dyrere. Derfor bør du bruke tid på å sammenligne lån før du bestemmer deg. Beløpet du lånet strekker seg sjeldent høyere enn kr 350 000, og andre veien så må du som regel låne kr 5 000 eller mer.

Vi anbefaler deg å se etter lån med en rente som beveger seg ned mot 15-16% dersom du ikke planlegger å tilbakebetale innenfor den rentefrie perioden på ett år som noen få banker tilbyr deg. Gebyrene avgjør også hvor mye du ender opp med å betale banken til slutt. Et termingebyr på kr 50 gjør at du etter fem år har betalt kr 3 000 i gebyr, men hvis gebyret er kr 30, har du nesten betalt bare halvparten, kr 1 800.

Kravene til deg som søker varierer veldig. Aldersgrensen er vanligvis 18, 23 eller 25 år, mens noen krever at du tjener minst kr 200 000 i året så er andre greiere og har svært lave lønnskrav.