Forbrukslån
Forbrukslån

Forskjellen på forbrukslån og kredittkort er viktig. Kredittkort er et nyttig betalingsmiddel som ikke bør brukes som et lån. Forbrukslån er ment for å dekke umiddelbare behov, uten begrensninger som sådan. For eksempel kan et lån brukes som egenkapital, til investeringer i hjemmet, eller hva du enn måtte ønske.

Fordeler og ulemper med forbrukslån

Forbrukslån kan skaffes veldig raskt, ofte i løpet av en dag eller to (kredittkort kan ta mellom 1 og 2 uker). Normalt har forbrukslån også lavere renter enn de aller fleste kredittkort. Denne typen lån har også lave krav til søkeren, og du trenger ikke stille med sikkerhet. Selv om det kan være lett å få forbrukslån bør man ikke bruke dette til ting man ikke behøver, så om man for eksempel skal spille på nettcasino som Storspiller bør man alltid bruke penger man allerede har fremfor å låne. Bruker man egne penger slipper man også å bekymre seg for å måtte betale renter og gebyrer. Folk som ønsker å ha en slump penger tilgjengelig i tilfelle de får uforutsette utgifter, bruker ofte kredittkort til dette. Men, det er noe unødvendig da det finnes forbrukslån som fungerer som brukskreditt. Det vil si at det ikke beregnes renter før du eventuelt bruker hele eller deler av lånesummen/kreditten.

Fordeler og ulemper med kredittkort

Kredittkort gir deg rabatter på produkter og en sikker betalingsmetode. For eksempel får du gratis reiseforsikring i mange kort, dersom du bruker det som betalingsmiddel. Du har også gode klagemuligheter og økt forbrukerbeskyttelse med kredittkort, sammenlignet med andre betalingsmetoder. Brukes de fornuftig, er kredittkortene suverene til sitt formål. Men, rentene er høye og du ender fort opp med store utgifter, om du bruker det som et lån. Det anbefaler vi at du ikke gjør.

Hva bør du velge

Bruk forbrukslån som lån og bruk kredittkort som betalingsmiddel for penger du allerede har. Begge deler kan bli dyre, så det lønner seg å sammenligne før du slår til på tilbud, samt bruke pengene fornuftig.