Forbrukslån
Forbrukslån

Tilbud om forbrukslån er mange, og å velge hvilken bank du skal søke lån hos er ikke alltid like enkelt. Du bør sette deg inn i hvilke kriterier bankene stiller for at de skal kunne innfri deg lån, før du søker. Det vil være viktig å undersøke om banken vil ha sikkerhet i lånet eller om du kan få forbrukslån uten sikkerhet.

Hvorfor søke om forbrukslån uten sikkerhet?

De fleste banker som tilbyr lån, tilbyr at du kan ta forbrukslån uten sikkerhet. Det vil si at du som lånetaker ikke trenger stille med garantist, eller pant i for eksempel bolig. Dette betyr at det kun er du, ene og alene som står ansvarlig for å tilbakebetale gjelden din. Banken vil derimot ha flere ulike kriterier til deg som kunde, før du får innvilget lånet. Når du søker om lån vil banken du søker hos foreta en kredittsjekk av deg og din inntekt. Denne sjekken er basert på de personlige opplysningene du oppgir i lånesøknaden.

Kriterier banken har

Når du låner uten sikkerhet vil banken forsikre seg om at du som kunde evner å betale tilbake det du har lånt. Banken stiller ikke spørsmål til hva du skal bruke pengene til, men de må vite hvor gammel du er, hvilken årsinntekt du har, om du har annen gjeld og eventuelt betalingsanmerkninger. OPP Finans krever at du skal være over 21 år, ha en årsinntekt på kroner 200 000. Du kan heller ikke ha betalingsanmerkninger. Dette sjekkes før du får svar på om du får innvilget et forbrukslån uten sikkerhet. Får du negativt svar, kan du selvfølgelig søke om å ta opp et lån med sikkerhet. Banken vil da kreve at du enten har en medlåner eller en garantist.