Kredittkort
Kredittkort

Det kan være litt for lett å bruke penger man selv ikke har spart gjennom hardt arbeid. Kredittkortgjeld kan for mange bli en stor belastning, og gjøre stygge innhogg i den private økonomien. Sitter du for eksempel igjen etter ferien, eller etter for mye spilling på casino, og kjenner på en klump i magen for du har brukt for mye av penger du ikke har? Da kan lånemeglere som Tjenestetorget være redningen. En refinansiering av kredittgjelden, gir som regel langt lavere månedlige kostnader, i tillegg til at totalsummen du betaler tilbake blir lavere.

Refinansiering med lavere renter

Prinsippet med refinansiering gjennom forbrukslån er enkelt. La oss si at den samlede kredittgjelden er på rundt 50 000 kroner, der rentene er cirka 25%. Om du kun betaler renter (altså ingen nedbetaling av selve gjelden), koster gjelden deg kr 12 500 per år (25% av totalsummen), i tillegg til månedlige fakturagebyrer på normalt 50 kroner (til sammen kr 600 per år). Innløses all kredittgjeld med et forbrukslån til refinansiering, kan rentene bli fra rundt 8% og opp til 20%. For å få de høyeste rentene på dette lånet, må du ha såp pass dårlig kredibilitet at du neppe ville fått kredittkort i utgangspunktet. Med lavere renter, sparer du med andre ord tusener av kroner per år.

Hvor finner jeg lån til refinansiering?

Du finner lån til refinansiering hos alle banker som tilbyr usikrede forbrukslån. Rentebetingelsene varierer, men er normalt langt lavere enn for kredittkortene. Dine betingelser fastsettes på individuelt grunnlag, og beror på hvor høy kredittscore du har. Søknadene for å få lån til refinansiering er uforpliktende, og lånet tar kun et par dager å få på plass. Deretter er vanligvis den økonomiske hverdagen betydelig enklere.