Forbrukslån
Forbrukslån

De fleste forbrukslån er ganske så like, og den eneste variasjonen er som regel at det ene lånet har billigere rentekostnader enn det andre. Men man deler gjerne opp lånene i ulike kategorier uansett, slik at det blir enklere for forbrukeren å finne et lån som passer til sine egne, unike behov.

Smålån

Et smålån er egentlig bare et vanlig forbrukslån, der lånesummen er en del mindre enn «vanlig». Som regel definerer man lån på under kr 50 000 som smålån. Fordelen med disse lånene, er at de ofte utbetales langt raskere enn vanlige lån, samtidig som søkekriteriene er noe slakkere.

Refinansiering

Et lån til refinansiering er også et vanlig forbrukslån, men der man søker om å få penger til å betale ned gammel gjeld. Da er man nødt til å oppgi dette for banken, som deretter vil gjøre en vurdering på om de tror du har økonomi nok til å betale for deg. Et slikt lån kan lønne seg dersom man har mye smågjeld til flere kreditorer.

Vanlig forbrukslån

Også har vi den vanlige typen forbrukslån, da. Denne kjennes igjen ved at du kan låne store summer – ofte inntil hele kr 400 000. Renten for et typisk lån ligger på mellom 10 til 20%, og kommer man over et lån med høyere rente, så er det som regel bare å styre unna.