Forbrukslån
Forbrukslån

Hvorfor har man egentlig kredittkort når man kan søke om forbrukslån, og vice versa? Vel, sannheten er at begge to lånetypene har sine fordeler og ulemper, og alt avhenger av hva du skal bruke det til. Den største forskjellen er at kortene som regel har en meget høy rente, mens forbrukslånene blir langt billigere for deg.

Forbrukslån til avbetaling

Huskeregelen for når du skal dra kredittkortet eller bruke et forbrukslån (les mer slike lån på www.sammenlignforbrukslån.no), er egentlig enkel. Kredittkort har ofte inntil to måneder med rentefri nedbetaling, noe du bør utnytte dersom du vet at du skal tilbakebetale gjelden innen denne perioden.

Rekker du ikke det, så søker du heller om et forbrukslån. Spesielt dersom du skal bruke månedsvis på nedbetalingen, ettersom renten på et lån er langt bedre enn ved et kredittkort. Du vil kunne spare flere tusenlapper på et år, noe de fleste vil være interessert i. Men husk at lånene ikke har en rentefri periode, så dersom du skal betale raskt tilbake, anbefaler vi heller at du drar kortet.

Refinansiere med forbrukslån

Valgte du å benytte et kredittkort i «feil situasjon», så er ikke løpet kjørt av den grunn. Dersom du ser at du ikke greier å tilbakebetale gjelden når rentene begynner å løpe, så kan du refinansiere med et forbrukslån. Da søker du om et lån i banken og betaler ned kredittkortgjelden, og kan nå forholde deg til en långiver med langt lavere rente.