Forbrukslån
Forbrukslån

Tusenvis av Nordmenn bruker hvert år forbrukslån til å finansiere ting de ønsker seg. Mange spør om forbrukslånet kan brukes til å kjøpe motorsykkel og bil, og svaret er utelukkende ja. Grunnen til at mange spør om dette er fordi bil og mc- lån er en egen kategori innen låneproduktene. Forbrukslån er et produkt ment for glede og underholdning. Flere selskaper tilbyr svært lave nominelle renter, og av den grunn er ikke egne billån nødvendigvis det beste alternativet.

Kjøp hva du vil med forbrukslånet

Forbrukslån er designet slik at du kan bruke pengene til hva enn du ønsker. Eksempler på andre lån hvor dette ikke går er huslån, hvor du plikter å bruke lånesummen til å betale for huset. Dersom du har en solid privatøkonomi med fast inntekt og gode betalingsrutiner kan du få svært gode renter på forbrukslånet. Dersom du oppnår bedre renter på forbrukslånet enn et sammenlignbart lån til MC/bil eller båt er det best om du bruker førstnevnte til å betale for det du ønsker.

Forbrukslån kan skreddersys

Den største fordelen med forbrukslån er at det ikke kommer med noen begrensninger for hva du kan bruke pengene på. I tillegg kan du selv velge nedbetalingstid og lånesum, og dette gjør det enklere å sette opp en nedbetalingsplan som passer deg. Forbrukslån er også en form for garanti i de tider hvor man trenger ekstra finansiering. Tid tider vil man befinne seg i en situasjon hvor pengemangelen er prekær. Eksempler på dette er når girkassen ryker, eller rørene sprekker om vinteren. Her kan det være greit med litt ekstra penger på kort tid uten begrensninger. Så lenge man betaler tilbake lånet i tide er det ingen som stiller spørsmål med bruken av pengene.