Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån kommer i mange former, og kan benyttes utfra eget ønske. Det kreves ingen sikkerhet for denne typen lån, men derfor er det også dyrere enn andre lån. Banken låner deg penger, men det er de som tar hele risikoen. Bør man da ta lån uten kredittsjekk?

Hvorfor tar banker en kredittsjekk

Når man søker et forbrukslån tar de fleste banker en kredittsjekk på deg. Du kan finne banker som ikke gjør dette, men lån uten kredittsjekk er mer kostbart. Kredittsjekk er måten banken får bekreftet de opplysningene du har gitt. Dette gjøres for å få kjennskap til om du kan være en risikokunde eller ikke. Utfra kredittsjekken kommer det man kaller kredittscore. Dette tallet benyttes så i beregningen av hvilken rente du kan få. Har du en høy kredittscore vil du få tilbud om en god rente. Det er i dette at ulempen med forbrukslån uten kredittsjekk kommer inn. Har man ingen kredittscore settes renten såpass høyt, at banken skal føle det verdt å låne deg penger, uten å vite noe om din økonomi.

Bør jeg ta lån uten kredittsjekk?

Til tross for at det er banker, som gir lån uten kredittsjekk, vil vi ikke anbefale dette. Dette av den enkle grunn at det vil bli kostbart for deg, og selv smålån vil koste mange tusen mer enn nødvendig. Vår anbefaling er heller å sørge for at du får en god kredittscore ved en søknad. Har du ikke det pr i dag kan det løses med noen få grep, og litt tålmodighet. Få en oversikt over egen økonomi og betal ned små kreditter og lån. Det vil ta litt lengre tid før du kan ta opp et forbrukslån, men det vil absolutt lønne seg over tid. Svaret på spørsmålet i overskriften vil da bli; nei, det bør du ikke.