Forbrukslån
Forbrukslån

Hva vil du helst – betale litt ekstra for oppussingen (i form av renter og gebyrer) og få ferdig den herlige kjellerstua umiddelbart, eller spare penger i 24 måneder før du har råd? Kanskje har man barn som også vil ha rommet klart, og da er det lengre ikke noe valg – man er nødt til å låne penger.

Hvordan låner man penger?

Da er spørsmålet – vil det lønne seg med et forbrukslån, eller finnes det bedre alternativer. Hvis man kjøpte bolig på 90- eller tidlig 2000-tall er det godt mulig at boligen har steget i verdi. Da bør man få en takstmann til å ta en verdivurdering av boligen, kanskje har den steget med flere hundretusen kroner, og da vil man kunne utvide boliglånet med kostnadene til oppussing og slippe unna flere tusenlapper i renter.

Dyrere ved forbrukslån

Hvis man klarer å gjøre som nevnt over vil man kunne risikere å betale en tusenlapp ekstra i måneden på boliglånet – hvis man låner omkring 60 000kr. Skal man låne den samme summen ved et forbrukslån kan det bli flere tusenlapper ekstra i måneden å betale, samtidig som en stor del av disse går til renter og gebyrer. Renten på et boliglån er nemlig langt bedre, der et forbrukslån kan strekke seg til å være mellom 15 til 20%.

Lar det seg ikke gjøre kan naturligvis et billig forbrukslån være et alternativ til sparing.