Forbrukslån
Forbrukslån

Det kan kanskje virke som en uvirkelig tanke. For mange er det pengene som stopper en – eller så tør man ikke risikere et år fri fra jobben. Men med god planlegging og et rimelig forbrukslån (sammenlign forbrukslån her) er ikke drømmen så langt unna.

Spare penger – eller låne?

Å spare penger er naturligvis en forutsetning for at jordomseilingen skal bli realisert. Hvis du har fast jobb vil det neppe være noe problem å sette av noen penger i måneden, slik at du har et greit utgangspunkt. Deretter kan det være mulig å ta opp et forbrukslån som skal finansiere hele reisen din, mens sparepengene står klare når du kommer hjem for å begynne nedbetalingen av gjelden.

Det viktigste er å finne ut hvor mye man behøver å låne til en slik reise, og samtidig sørge for at man låner penger hos en bank som tilbyr rentefritak. yA Bank gjør for eksempel dette, og de gir deg opp mot ett år der du slipper å betale renter. På denne måten vil ikke lånet koste deg noe ekstra mens du er på reisen din, slik at du kan konsentrere deg om det du skal og ikke behøver å tenke ytterligere på nedbetalingen før du er tilbake i hjemlandet igjen. Et slikt forbrukslån vil nærmest være nødvendig for en slik reise, ellers vil det neppe være gjennomførbart for de aller fleste.