Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån kan brukes til hva du vil. Du kan også ha det stående i påvente av et forventet tilbud eller utgift. Mange utlånere trekker kun renter av det beløpet du faktisk har brukt. Penger i bakhånd kan være lurt å ha i mange sammenhenger, men du får selvfølgelig ikke disse pengene tilgjengelig helt gratis. Likevel; med et generelt høyt rentenivå kan det lønne seg å la pengene stå på konto helt til kuppet du har ventet på plutselig dukker opp. Hastverk er sjeldent bra for den private økonomien.

Vent og se

Det har vist seg gang på gang at det er de som er flinke til å planlegge økonomien som også har mest å rutte med. Tenker du på å ta opp et forbrukslån, bør du med andre ord ha en god plan. Tar du opp et lån står du helt fritt til å bruke pengene på hva du vil, en frihet som kanskje er utrolig fristende? Men den som venter og ser vil også kunne få mest mulig ut av sitt lån. Undersøk mulighetene hos ulike utlånere; hvor mye vil det koste deg å ha lånet stående?

Høy rente, men kun når du bruker

La oss ta Komplett Bank som eksempel. Ved et forbrukslån på kr 65 000 vil du få tilbud om en effektiv rente på 16,9%. Denne renten inneholder alle lånets kostnader. Den nominelle renten er lavere og løper kun på den delen av lånet som du faktisk har benyttet. Etableringsgebyret må du betale uansett og i tillegg kommer et termingebyr. Disse er på henholdsvis kr 640 og kr 35. Nå viser deg seg at det ikke koster så mye å ha pengene stående på vent. Når supertilbudet så dukker opp kan du slå til på flekken.