Forbrukslån
Forbrukslån

Heldigvis er ikke en betalingsutsettelse det man først tenker på, når en tar opp et forbrukslån. Likevel kan det skje at man havner i en situasjon hvor en slik løsning blir vurdert. Noen banker har tilbud om betalingsutsettelse, for en viss tid. Det er ikke en løsning vi anbefaler, om det kan unngås.

Betalingsutsettelse og lån

Betalingsutsettelse kan løse et midlertidig problem, men er ikke å anbefale. Spesielt kan det gjelde forbrukslån, som kan gjøre lånet atskillig mer kostbart. Ordinære boliglån er ofte enkle å få utsettelse på, for en periode. Mange banker kan tilby at man stopper betalingen en måned eller flere. Andre banker tilbyr kun en utsettelse av betalingen på selve lånet, mens rentene betales. Velger man å ha utsettelse på et forbrukslån må en ta i betrakting at lånet totalt sett vil bli mer kostbart. Det også på grunn av, at man da blir beregnet renter av rentene, som man ikke betalte. Bankene opererer med forskjellige løsninger. Sjekk derfor nøye din banks premisser for en betalingsutsettelse.

Les også: Veien ut av betalingsproblemer.

Hva kan du gjøre om du trenger en betalingsutsettelse?

Her er rådet vårt; ikke utsett betaling på de mest kostbare lånene. Har du for eksempel et stort forbrukslån og et boliglån, men klarer i en periode ikke å betjene begge – få utsettelse på boliglånet. Vi vil heller her ikke anbefale full stopp på betalingen, men betal rentene. Pengene du da (eventuelt) får til overs, denne perioden, bruk de til å betale inn litt mer på forbrukslånet. Når du da er kommet litt ovenpå vil du klare å betale forbrukslånet raskere enn tenkt. Det vil du tjene på. Les: Slik prioriterer du regningene.