Forbrukslån
Forbrukslån

Der man tidligere måtte ta turen til banken for å snakke med en rådgiver, og deretter kanskje vente noen uker på at papirene skulle dukke opp i posten, kan man nå logge seg på og identifisere seg via nettet. Da behøver man ikke blande inn noen andre mennesker i prosessen, slik at søknaden om forbrukslånet kan skje når det passer deg på døgnet.

Og det beste er kanskje at man får svar umiddelbart – i alle fall hos de rene internettbankene, som vi nå skal fortelle mer om (les mer også her).

Automatisert prosess

Langt fra alle banker har gått over til systemer som behandler søknaden din automatisk, men Bank Norwegian er en ren internettbank. Her får du umiddelbart svar på søknaden din, rett etter at du har logget deg inn med BankID for å bekrefte din identitet. Banken sjekker dermed tallene dine fra likningen hos Skatteetaten og kan dermed bestemme seg for hvor mye – eller om – de skal låne deg.

Det tar som regel litt tid før pengene dukker opp på konto, men da vet man i alle fall om dette er en bank som er villig til å låne deg penger eller ei (mer om forbrukslån her).

Et godt tips er å oppgi riktige detaljer når du søker, for du vil uansett bli avslørt av det automatiske systemet. Dermed er det ikke mulig å låne mer enn inntekten din tåler – selv om mange kanskje skulle ønske det.