Forbrukslån
Forbrukslån

Noe av det dyreste med et forbrukslån er utvilsomt renten. Det er derfor viktig å finne et lån med en rente som gjør det hele levelig. Fordelene med et forbrukslån er flere. Blant annet trenger du ikke å stå til rette og forklare hva du skal bruke pengene til. I tillegg får du i de aller fleste tilfeller raskt svar på søknaden og kan ha pengene på kontoen din allerede dagen etter.

Få en låneagent til å sende ut søknaden din

Uansett hva slags lån man tar opp og av hvilken grunn, så er det også nødvendig å tenke fornuftig, nettopp fordi lån koster penger. Låner du f.eks. større beløp enn det du egentlig har behov for blir det fort veldig dyrt, spesielt om renten er høy. Når du søker om et forbrukslån bør du derfor søke hos flere ulike banker, alternativt søke gjennom en låneagent. Sjekk de tilbudene som du får tilsendt og se på renteforskjellene. Det kan fort være mer enn 10% forskjell på renten hos de forskjellige bakene. Skal du låne kr 50 000 til å kjøpe nye møbler, så er det mye penger å spare ved å velge lånet med den laveste renten. Vær oppmerksom på at det er bankens kredittvurdering av økonomien din som avgjør hvilken effektiv rente du blir tilbudt. Det er derfor ikke sikkert at du ender opp med å betale en rente på 9% bare fordi banken reklamerer med dette.

Santander Flexilån

Et av de rimeligste forbrukslånene på markedet, når vi ser på den effektive renten, er et Flexilån fra Santander. Her kan du låne inntil kr 350 000 med en maksimal nedbetaling på 12 år. Fordelen med dette lånet er at dersom du skal låne lave beløp på mindre enn kr 70 000, så slipper du å betale etableringsgebyr. Skal du ha et større forbrukslån så blir det lagt til et gebyr på kr 950, noe som er ganske likt gebyrstørrelsen hos de andre bankene på markedet. Den gjennomsnittlige renten på et Flexilån ligger på rundt 16,33%, men det hele avhenger som nevnt av resultatet av kredittvurderingen. Du kan søke om lånet på nettsiden til Santander Bank, men vær oppmerksom på at du må ha fylt 25 år for å være aktuell for lån.