Forbrukslån
Forbrukslån

Uansett hvordan du vrir og vender på det, så er forbrukslån en relativt dyr affære. På den andre siden er det slik at dersom du har god oversikt over din egen økonomi, og velger det riktige lånet for deg, kan dette være en fin måte å skaffe ekstra penger på. Det som er viktig når du skal ta opp et lån av denne typen, er å finne et forbrukslån med lav rente. Husk at du her ikke skal se på den nominelle renten, men den effektive. Denne siste er satt sammen av gebyrer og nominell rente, så dette er lånets reelle kostnad.

Effektiv rente er lånets reelle kostnad

Alle som tilbyr lån er forpliktet til å oppgi et låneeksempel som også inneholder den effektive renten. Det du må være klar over er at renten i tilbudet du mottar, kan avvike fra den du så i eksempelet. Det er fordi banken fastsetter renten ut fra lånebeløp og resultat av kredittsjekken de foretar av deg. Sørg derfor for at du henter inn tilbud fra mange ulike aktører (det kan du gjøre på Sammenlignforbrukslån.no) eller få en finansagent til å hjelpe deg med oppgaven.

Ulike tilbydere av forbrukslån med lav rente

Noen av dem du kan ta en nærmere titt på er Komplett Bank, de lokker med en rente nede på 16,90%. Thorn og KlikkLån tilbyr lavere lånebeløp med en nedbetalingstid på maks 5 år. Renten du kan få her ligger derfor på henholdsvis 15.13 og 16.37%. Hos både Nordax og yA Bank kan du låne beløp opp til 500.000 kroner. Her ligger renten på 19.29 og 17.68%.

Før du aksepterer et av tilbudene du mottar, må du ikke glemme at forbrukslån skal tilbakebetales. Som en ekstra trygghet finnes det de finansinstitusjoner som tilbyr forsikring på lånet. Det vil si at mot en ekstra kostnad, sikrer du deg dersom noe skulle skje som forhindrer deg fra å oppfylle dine forpliktelser.