Forbrukslån
Forbrukslån

Det kan være fristende å ta opp et forbrukslån, men du bør alltid tenke nøye gjennom hva et slikt lån faktisk innebærer. Dette betyr at du må lese informasjonen fra de forskjellige bankene grundig og ha klart for deg hva et lån faktisk betyr konkret for din økonomi. I enkelte tilfeller kan et raskt lån være gunstig. Du kan for eksempel ha fått et glimrende tilbud, en handel som må utnyttes umiddelbart. Det kan også dreie seg om å samle mange smålån i ett større, og dermed få lavere, månedlige utgifter.

Har jeg råd til et forbrukslån?

For de av oss som vurderer å ta opp et forbrukslån, har mange banker en såkalt «lånekalkulator» på sine nettsider. Med denne kalkulatoren kan du raskt regne ut dine utgifter på lånet du søker. Husk likevel at de fleste bankene vil tilby deg renter og tilbakebetalingsløsninger basert på din private, økonomiske situasjon. Den beste måten å finne ut om du faktisk har råd, er derved å søke. Det koster ingenting å søke, heller ikke å få vurdert din søknad. Først når banken gir deg et tilbud, vil du ha et korrekt grunnlag å vurdere ut i fra.

Hvilken bank er billigst?

Dette er et komplisert spørsmål og avhenger ofte av din egen økonomi og betalingsevne. De ulike bankene oppgir ulike renter, gebyrer og betingelser. En bank som har lav rente, kan veie opp for dette med høyere gebyrer, og omvendt. Du må finne den banken som gir deg det beste tilbudet ut i fra din egen, økonomiske situasjon. Søk alltid hos flere banker samtidig, det lønner seg.