Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er faktisk svært billige dersom man regner inn vilkårene og sammenligner med konkurrerende låneformer. For det første kommer disse lånene usikrede, og det betyr at banken eller finansinstitusjonen ikke tar pant i eiendelene dine for å tilby lånet. Problemet oppstår når du skal forsøke å måle slike fordeler opp mot rentenivået. For eksempel så ønsker mange å betale litt ekstra i renter med visshet om at banken ikke vil ta huset eller bilen dersom man misligholder en regning. Det er nettopp derfor mange også velger å låne til forbruk ettersom det gir litt ekstra trygghet (se her for å låne penger hos Norsk Kreditt AS). Man skal alltid betale tilbake det man har lånt, men en slik ordning gir også ekstra trygget.

Rentenivåene på forbrukslån

Isolert sett vil rentene på forbrukslån være høyere enn ved lån til bolig, bil og andre bestemte utgiftsposter. Likevel er det viktig å huske på den sentrale fordelen at du kan bruke pengene på hva enn du vil. En av grunnene til at de andre låneformene er billige skyldes at banken har pant i eiendelen pluss at pengene må utelukkende brukes på dette formålet. I tillegg kan du med en solid privatøkonomi oppnå renter så lavt som under 10% på visse forbrukslån. Si at du ender opp med en effektiv rente på 9,5%, så vil dette være betydelig bedre enn mange andre kredittformer som ofte har renter mellom 20-25%.

Individuell vurdering

Det er umulig å si på forhånd hvilke renter og priser du blir tilbudt på forbrukslånet. Alt avhenger av din egen privatøkonomi og hvilket forhold den har mellom gjeld og inntekter. Dersom du har en solid inntekt og lav gjeldsgrad vil du som oftest bli tilbudt bankenes beste renter. I slike tilfeller har du en gylden mulighet til å oppfylle drømmene dine til lave kostnader.