Pengi forbrukslån
Pengi forbrukslån

Forbrukslån kommer i mange varianter, og fra utrolig mange forskjellige banker. Din jobb som kunde er å finne det lånet som passer deg og din økonomi. Det er faktisk mulig å «shoppe» lånetilbud. Du kan gjøre hele jobben selv eller benytte en finansagent. Pengi er en av de som gladelig hjelper deg med «shopping runden». Se vår omtale her.

Finansagenter og Pengi

En finansagent er et selskap som hjelper deg med å sammenlikne lånetilbud. Måten det gjøres på er at selskapene samarbeider med flere forskjellige banker. Når du sender inn en søknad om forbrukslån sender finansagenten denne til sine samarbeidende banker. Deretter vil du motta lånetilbud fra bankene direkte. Når du har fått alle tilbudene kan du sammenligne dem, og velge det lånet som passer deg. Pengi samarbeider med hele 12 forskjellige banker. Det gir deg et bredt utvalg banker, og tilbud. Det er mulig å søke forbrukslån på summer mellom kr 5 000 og helt opptil kr 500 000 gjennom Pengi. Det er gratis for deg å bruke en finansagent.

Les denne artikkelen hos Finansportalen: Verdt å vite om finansagenter.

Lån via Pengi

Når du «shopper» forbrukslån via Pengi får du altså opptil 12 forskjellige lånetilbud. Hvilken rente, og andre kostnader som følger tilbudet vil variere. Det er slik fordi hver enkelt bank setter renten individuelt, etter at de har foretatt en kredittsjekk på deg (slik blir du vurdert av kredittselskapene). Det er mulig å få lån hvor utgangspunktet for renten er så lav som 7%. Det generelle renteeksemplet fra Pengi ligger på 16,60% (effektiv rente). Da er lånet på kr 65 000 og nedbetales på 5 år. Kommer du bra ut på en kredittsjekk kan renten bli lavere enn denne.